Socialdemokrater borde ha tidsangivelse på sina löften

Insändare 21 november 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigt börjar riksdagsledamöterna för Socialdemokraterna i Västerbotten Åsa Karlsson och Isak From valarbetet inför valet 2022. De två socialdemokraterna skriver i en debattartikel i Norran den 1 november att ”Samhället ska byggas starkare och mer hållbart”. 

Texten som följer, ska förklara hur det ska gå till är adresserat specifikt till Västerbottens invånare. En text som ska inge styrka och hopp på ett bättre liv från norr till söder i Västerbotten. I texten som fortsätter från riksdagsledamöterna skriver de att ”Du ska ha rätt till ett tryggare liv oavsett om du är ung, gammal, sjuk eller frisk” här kan man undra, och med den verklighetsbild som vi i Skellefteå lever med stämmer överens med riksdagspolitikernas skrivna löften, och går det att förverkliga? 

Skellefteå lasarett som medialt sticker ut som ett allvarligt problem för invånarna i Skellefteå. Media har skrivit om en kvinnoklinik som lever under kaosliknande förhållanden, texten i Norran återfinns i ett reportage den 3 november. Mest troligt så finns det flera enheter som ska hjälpa och vårda Skellefteborna som lever under kaosliknande förhållanden. 

Facebooksgruppen ”Rädda Skellefteå lasarett” bildades för tio år sedan och vad har hänt? Inte mycket har regionens socialdemokratiska politiker lyckats med att förbättra. Vi i Skellefteå lever med ett otryggare liv för alla i kommunen. Hälsocentraler i Skellefteå som inte går få kontakt med, hälsocentraler som bara har öppet för akutbesök. 

Så hur har de två riksdagsledamöterna tänkt förverkliga sina långtgående löften som texten bygger på? Och när ska det ske? Borde vi inte i Skellefteå ha en tidsangivelse på hur många år det ska ta? Om att de menar allvar med sina löften. 

Lennart Gustavsson, Tuvan


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ebba Andersson: Systerskapet blir starkare av kriser – förlossningskrisen har riktat ljuset på ohållbara arbetsförhållanden inom ett kvinnodominerat yrke

Förändringar på Norran: Marcus går vidare – Marie tar över

Kvinnor i Norran-området berättar: Därför injicerar vi botox och fillers • Misstagen, riskerna och fördomarna • Daria, 27: ”Vi måste prata mer öppet”