Skärpning regionen – bli en bättre arbetsgivare

Insändare 23 november 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man via vårdkontakter försöker få kontakt med Morö backe hälsocentral, så är det nästan stört omöjligt. Då man äntligen får kontakt via telefon möts man av luttrad personal som man upplever befinner sig i ett kaos med sköterske- och läkarbrist, vilket tydligen gäller alla hälsocentraler i Skellefteå. Då är det ju mycket allvarligt. 

En tanke slår mig – kan det vara så att regionledningen i Umeå inte förstår eller har kompetens att lösa problemet i Skellefteå då det pågått i så många år. Det måste skapas bra förutsättningar för den personal som finns i vården för att dom ska kunna göra ett bra arbete. Min känsla är att så inte är fallet.

Läser man Norrans artikel den 28 oktober om läkarnas övertid blir man fundersam över vilken arbetsmiljö Region Västerbotten värnar om, det verkar i varje fall inte vara sjukhuset och hälsocentralernas arbetsmiljö. En bra arbetsmiljö bör ju leda till att läkare vill ha regionen som arbetsgivare och därmed ett mindre behov av stafettläkare med kostnadsbesparing som följd. Så frågan är: Är ett felagerande från regionen anledningen till dom ökade kostnaderna?

Bostäder och sjukvård måste nog prioriteras i lika hög grad. Man måste skapa värden som gör att människor av alla yrken vill bo här, annars är nog risken att man väljer att flyga in och flyga ut i stället för att bosätta sig här.

Nu är det dags för politikerna att ställa väckarklockan, nästa år är det val. Men det kanske inte oroar, man litar på de historiska valresultaten.

Frustrerad kommuninnevånare


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Dags att granska Region Västerbotten

Läkarbristen på hälsocentralerna är akut – läkaren Jessica fick nog: ”I upplösningstillstånd” • Närsjukvårdschefen: ”Det är tufft”

Kräver samordnare för att lösa BB-krisen i Västerbotten – och nya lokaler för kvinnokliniken i Skellefteå: ”Situationen är ohållbar”

Känsliga personuppgifter spreds felaktigt • Kallelse skulle skrivas ut i Umeå – hamnade i skrivare i Skellefteå

Bäckenbottenteamet – ett lyft för förlossningsvården i Västerbotten: "Vi strävar ständigt mot att bli bättre"

Visa fler