Krisen i Afghanistan – folket behöver hjälp

Insändare 24 november 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill berätta om Afghanistan, mitt hemland. Det är krig där och talibanerna dödar oskyldiga människor. Jag vill att ni ska hjälpa Afghanistan.

Vi som är invandrare från Afghanistan kan inte återvända till Afghanistan för det är krig där. Om vi återvänder så finns ingen framtid där. Barn kan inte gå till skolan eller spela ute, för att om de går till skolan kan de råka illa ut. Inte för länge sedan bombade talibanerna en flickskola och många dog eller blev skadade.

Totalt sedan talibanerna tog över har 3 404 människor dödats, och 6 989 har skadats. 2 300 soldater har dödats och 20 600 sårats i strid enligt uppgifter från Google.

I Afghanistan hade tidigare presidenten Ashraf Ghani tagit för sig själv. Var tog alla pengar som andra länder skickat till Afghanistan vägen? Länderna skickade dessa pengar så att människor skulle få mat. Jag har hört på nyheterna att många människor säljer sina barn för att få pengar till mat. Barnen säljs till fabriker eller affärer som slavar och de måste jobba hårt och får ingen lön. Jag hoppas ni förstår hur det är i Afghanistan och vill hjälpa Afghanistan.
E.G


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Theodor Ekenstedt: Minecraft får familjen att försaka verkligheten

Alexandra Sundberg, verksamhetschef Röda Korset i Skellefteå: Samvetsstressen som följeslagare

Har du ett litet barn med funktionsnedsättning? Snart öppnar en öppen förskola för er: ”En miljö där det finns förståelse och kunskap för olikheter”

Magnus förlorade sin livskamrat – barnen fick inget stöd: ”Värsta dagen i mitt liv var när Camilla dog”

BUP:s rutiner – traumatiserade barn ska inte behöva vänta på hjälp: ”Det är inte okej”

Visa fler