Självklart värnar vi om Naturbruksgymnasiet

Även om Alliansen velat ha varit en del i att Naturbruksgymnasiet är kvar så vet alla att vi inte är i majoritet i kommunen.

Replik 22 april 2021 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Hans-Erik Perssons, ordförande Burträsk socialdemokratiska förening, och Per Larssons, ledamot i gymnasienämnden, Skellefteå kommun, debattartikel ”Vem står upp för Skellefteås landsbygd?”, publicerad i Norran och på norran.se måndagen den 12 april 2021.

Alliansen i Skellefteå värnar naturligtvis om Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Genom åren har våra ledamöter i gymnasienämnden slagits för att förmå Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att förstå värdet av att ha en skola utanför stan.

Men de som ska ha äran för att Naturbruksgymnasiet fortfarande existerar i Burträsk är personalen på skolan som dragit ett tungt lass under många år. De har givit av sin fritid, både på kvällar och helger, varit kreativa och lösningsfokuserade.

Även om vi i Alliansen velat ha varit en del i att Naturbruksgymnasiet är kvar så vet alla att Allianspartierna inte är i majoritet i kommunen. Besluten tas helt utifrån vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tycker.

Hans-Erik Persson och Per Larsson framhåller att de vill stå upp för landsbygden. Det tackar vi för. Vi önskar också att ni får med er ert parti på samma spår. Lyckas ni med det så kommer landsbygden att få blomstra på det sätt som vi har kämpat för i många år.

Alliansen kommer alltid att stå upp för valfriheten. Angående en eventuell etablering av ett Naturbruksgymnasium i stan ser vi det som en självklarhet att ge dem chansen, precis som vi ger andra fristående gymnasium chansen att etablera sig i vår kommun.

Både Hans-Erik Persson och Per Larsson borde ha koll på att kommunen står inför en invånarökning vilket också kommer att kräva utökade lokaler och valmöjligheter för våra ungdomar.

Naturbruksgymnasiet i Burträsk kommer även fortsättningsvis att vara lika viktigt för oss som det alltid har varit.

Inget parti inom Alliansen är emot att utveckla landsbygden. När det gäller konstgräset i Burträsk bör investeringen göras med hänsyn till ekonomiska medel, val av miljömässigt hållbart konstgräs samt med en plan för våra anläggningar.

Alliansen står upp för Burträsk och för landsbygden.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ny gymnasieutbildning – för personer som älskar att vara i naturen • ”Ligger helt rätt i tiden”

Beskedet: Trängseln ska bort – nu får skolan nya lärosalar • Satsar hundratusentals kronor

Insändare: Elev: Kommunen har glömt bort min skolan

Utbrott av covid-19 på skola i Skellefteå kommun – flera årskurser ska testas • Undervisning på distans

Edelvik kan ta över verksamheten på Västerbottensost Besökscenter

Visa fler