Den lokala idrotten behöver stöd – gör något

Insändare 13 september 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under våren, i början av coronapandemin, publicerade Norran en artikel om att staten ger stort ekonomiskt stöd till idrotten. Cirka 800 000 kronor har nu fördelats till 28 föreningar av Riksidrottsförbundet. Säkert välkomna bidrag, men bidragen utgör endast 20 procent av det som enskilda föreningar förlorat hittills under coronapandemin. 

Många i den lokala idrotten är nu oroliga för framtiden. Flera kommuner, men inte Skellefteå, har vidtagit ett flertal kraftfulla åtgärder till stöd för lokala idrotten. Exempelvis så har Kalmar kommun har avsatt en miljon kronor som tre elitföreningar får dela på, bland annat Kalmar FF. 

I Piteå har lokala näringslivet och kommunen avsatt åtskilliga miljoner kronor till den lokala idrotten. Skellefteå stänger omklädningsrum och nekar en liten hockeyklubb reducerad hyra. Är det inte dags att sätta igång med kraftfulla åtgärder? Reducera eller ta bort hyresavgifter och tidigarelägga utbetalning av diverse bidrag är några exempel på åtgärder som skulle vara en lättnad för lokala idrotten. 

Idrotten behöver stöttning. Gör något nu! 

Eldsjäl inom idrotten


Ämnen du kan följa