Här är Skellefteås svar till Ylvis

Här kommer svaret till den norska komikergruppen.

24 september 2014 20:05

Skellefteå har nu presenterat en video ämnad till den norska komikergruppen Ylvis. De har sträckt ut handen till Ylvis.

– Vi vill verkligen att Ylvis ska komma. Både privatpersoner och företag har varit måna om att vi ska bjuda hit dem. Så nu är vi förstås glada och har redan skickat en liten bukett blommor till dem, säger Helena Renström, marknadschef, Skellefteå kommun.

Ylvis sa i sin video att de trodde att "Skellefteå var skit".

– Fast det är det inte, och jag är säker på att Ylvis kommer att märka det själva när de kommer hit, säger Sofia Andersson Lundberg, en av huvudrollsinnehavarna i videon.

Så här skrev Ylvis:

Kära Sverige

Sedan vi sjöng att Skellefteå ”verkar vara skit” i premiären av vår talkshow har vi fått massor av respons.

Det är bra att våra låtar engagerar, och det är rörande att Skellefteås invånare kämpar för sin stad.

Trots det menar vi att vår journalistiska integritet är intakt. Vi gjorde en grundlig research innan vi skrev låten. Bland annat talade vi med två olika personer som vid olika tillfällen semestrat i Skellefteå. Båda två vittnade om att de haft bättre semesterupplevelser på andra ställen i Västerbotten, till exempel i Lycksele och Holmsund.

Men rätt ska vara rätt.

Grunden till att vi skrev att det ”verkar vara skit” och inte att det ”är skit”, är att vi inte haft möjligheten att besöka Skellefteå.

Vi är öppna för möjligheten att vi kan ha haft helt fel. Efter sången har vi fått höra både om en penisformad staty, ett mästerskap i vinterbad och andra turistattraktioner. Det senaste dygnet har vi sökt efter biljetter till Skellefteå på Internet, för vi vill besöka Skellefteå inom kort för att undersöka vad staden har att erbjuda.

Vänliga hälsningar,

Ylvis

Öppet kärleksbrev till YlvisHär är texten till Ylvis-svaretKolla: Se när Ylvis dissar SkellefteåFölj inspelningen på torgetSjekk : Se klipp med norsk tekst
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa