Annons

Experten: Därför ska Skellefteåborna välja laddhybrid

Oavsett om du oftast kör kortare sträckor eller längre resor är fördelarna med en laddhybrid många. Anton Enstrand är säljare och expert på teknologin. "Miljö och körglädje. Det är två saker man ska sträva efter när man ska välja bil. Men det är klart att det är roligt när jag ser att jag kört för runt tre kronor milen också trots en ganska offensiv körstil."

Native 25 februari 2021 11:07
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Anton Enstrand är säljare på BilDahl i Skellefteå. Han älskar att köra bil, gör det gärna och, om möjligt, helst fort. I bilar värdesätter han körglädje och beskriver att han aldrig reflekterat över körekonomi. Inte förrän han började intressera sig för teknologin som finns i laddhybrider. Det var då tävlingsinstinkten kom fram i honom på riktigt.

– När det gäller hybridteknologi läser jag mycket världspress och den är samstämmig. När man sitter i en elbil av något slag blir det en tävling i att köra ekonomiskt. Kör man på el kommer kvittot eller belöningen direkt och det framgår tydligt om du kört för två kronor milen eller fyra kronor milen. Bekräftelsen och belöningen kommer direkt.

Han exemplifierar det själv när han, med illa dold glädje, visar displayen i den Mercedes E300de han just nu kör. Under de senaste hundra milen har drygt 90 mil varit med ren eldrift och förbrukningen av diesel ligger på i snitt 0,07 liter diesel och 2,4 kilowatt per mil.

– Då det på inget sätt är en glädjekalkyl att påstå att elen kostar en krona per kilowatt innebär det att jag har haft en förbrukningskostnad på ungefär 3,30-3,40 kronor per mil. Det är ett faktum att köra en laddhybrid innebär en besparing på både miljön och din ekonomi jämfört med om du kör en vanlig fossildriven bil. Vi befinner oss i ett paradigmskifte och tekniken har kommit för att stanna. 

Enstrands E300de kombi är en av Mercedes många satsningar på elfordon. Företaget har tagit klimatutmaningen på stort allvar och har satsat 100 miljarder kronor på att utveckla attraktiva laddhybrider i alla storlekar. Om den bil Anton sitter i betraktas som en av de större finns det flera alternativ även i de mindre storlekarna. 

– Jag är väldigt förtjust i vår A250e-modell. Den har en räckvidd på drygt sju mil och en total effekt på 218 hästkrafter. Miljö och körglädje än en gång. 

Men den totala kostnaden då? Mercedes är och vill förbli ett premiumalternativ i bilbranschen. Anton Enstrand är medveten om att många kanske skräms av ett något högre inköpspris på laddhybrider jämfört av en traditionell, fossildriven, bil.

– Internt pratar vi om ”total cost of ownership” vilket man kan översätta till totalkostnad för sitt bilägande. Den miljöbonus som kommer med ett köp av en laddhybrid, den lägre fordonsskatten, det lägre förmånsvärdet och en mycket lägre bränsleförbrukningen – utifrån det perspektivet är det här en ”no-brainer” i mitt tycke. 

Om Hybrider

Anki reder ut begreppen:

Mildhybrid är ett fordon som assisteras av ett mindre batteri som ger extra kraft vid acceleration och som minskar förbrukningen men som inte kan driva bilen framåt på enbart eldrift förutom vid extremt lågt effektuttag.

Elhybriden (Hev) har ett kraftigare batteri som gör att man kan köra på el under vissa förutsättningar. Batteriet laddas bara under körning och inte via en laddbox.

Laddhybrid eller plug-in hybrid (Phev) är fordon med så kraftigt batteri att bilen under längre sträckor kan köras på ren eldrift. Effekten på elmotorn är större än på de övriga, batteriet assisterar under en längre körsträcka och kan laddas både via ett laddutag samt genom bilen att själv laddar batteriet under färd. 

Läs mer om BilDahls elbilar här!

Mercedes laddhybrider har elektriska räckvidder som skiljer sig mellan modellerna där de med längst räckvidd är så höga som tio mil per laddning. Siffror som Anton Enstrand är stolt över. Men, säger han, räckvidd är inte allt på en laddhybrid. Det handlar lika mycket om ”faktisk användbarhet”. Den är viktigare än den längsta möjliga räckvidden. 

– En bil ska fungera som den är tänkt. Det ska gå att accelerera bra, köra på el i höga farter och ha en bra värme och bra kyla oavsett om den går på el eller på fossilbränsle. Sen handlar det om att få ut så många procent eldrift som möjligt av körningen. Vi har till exempel fyrhjulsdrivna bilar som har verklig drift på alla fyra hjulen oavsett drivkälla. Det är vi ganska unik med.

Anton Enstrand pratar fort. Och mycket. Att han är passionerad vad det gäller laddhybridteknologi och eldrift är en kraftig underdrift. Han kastar sig från fördelar med att köra på el i norrland tack vare våra lägre elpriser än vad konsumenter i södra Sverige får betala till att beskriva att han gärna kör något längre för att handla mat i en affär där han kan ladda bilen gratis samtidigt.

– Min fascination för det här kommer nog utifrån ett grundmurat teknikintresse, en omtanke för miljön och för glädjen jag kan känna när jag sitter i en bil med hög körglädje. Mercedes är förknippat med komfort och med stor körglädje och det kommer vi även fortsättningsvis att erbjuda. Skillnaden är att vi har tagit frågan om miljö och klimat på allvar genom den här tekniken. Att det sen blir billigare att ”göra rätt” ser jag som en väldigt trevlig bonus.

Vill du veta mer? Kontakta gärna BilDahl i Skellefteå här!

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Norran. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.

BilDahl Skellefteå
Annons
BilDahl Skellefteå

Experten: Därför väljer fler i Skellefteå privatleasing