Annons

BMW lanserar el-suv: ”En upplevelse att köra elbil"

Stor körglädje, inga utsläpp, senaste tekniken och gott om plats för hela familjen – det är några fördelar med BMW:s helt nya el-suv: iX3. ”Det är många som är nyfikna på den här bilen – och med all rätt, det är en riktigt häftig modell”, säger Mikael Lindgren, platschef Bavaria Skellefteå.

Native 1 april 2021 10:27
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

Det handlar om den populära X3:an som nu tagits fram som elbil, och fått namnet iX3. Det är BMW:s första elektriska suv som tar sig drygt 45 mil innan det är dags att ladda batteriet, under gynnsamma förhållanden. 

– Det är bra räckvidd, men självklart kan vinter och kyla påverka batteriets räckvidd. Under vinterhalvåret får man helt enkelt ladda lite oftare än på sommaren. Just därför är det viktigt att tänka på räckvidden när man väljer elbil och bor här uppe, säger Mikael Lindgren och tillägger:

– Därför är det glädjande att vi nu kan erbjuda ett bra alternativ som gör det möjligt att köra el året om och även längre sträckor. 

I dagarna anländer demobilen till Bavarias bilhallar i norr. Till en början kommer Luleå och Skellefteå samsas om en och samma bil, och av den anledningen är det bra att intresserade bokar en tid för provkörning så snart som möjligt, menar Mikael Lindgren.

– Det gör man enkelt genom att kontakta de lokala säljarna för att hitta en tid som passar. Det är en upplevelse att köra rena elbilar, så jag kan varmt rekommendera att testa den, säger han.

Bilen är rymlig, den friluftsintresserade familjen får plats med barn och packning utan problem. Men vill man ha en ännu större bil, så kommer ytterligare en nyhet till sommaren.

– Då kan vi presentera IX, med en räckvidd på sextio mil. Det händer mycket på elbilsfronten nu, det är riktigt spännande att få vara med och uppleva detta på nära håll, säger Mikael Lindgren.

Han har jobbat i bilbranschen i många år, och de senaste två av dessa som platschef på Bavaria i Skellefteå. Enligt honom är det extra roligt att jobba med just BMW som satsar stort på utveckling med ett tydligt hållbarhetsfokus. 2020 utsågs till exempel BMW Group till världens mest hållbara biltillverkare i Dow Jones Sustainability Indices. 

– Det här är en tillverkare som tänker på hållbarhet i hela kedjan, från ax till limpa. Visionen 2030 är att minska koldioxidutsläppen med mer än fyrtio miljoner ton - bara en sådan sak. BMW tar ansvar, och är bäst i världen på det, säger han.

Om BMW iX3

Räckvidd: 459 km (enl WLTP-mätmetoden).
Acceleration 0-100 km/h: 6.8 sekunder.
Drivmedel: El.
Teknik/utrustning: Femte generationens BMW eDrive, adaptivt chassi och förarassistanssystem med mera.
Boka provkörning: Kontakta Bavaria Skellefteå för att boka en provkörning redan idag – bavariabil.se.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Norran. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.