Satsar på EM – i rallycross.

Emil Öhman byter sport.

20 mars 2014 09:03

Han är dubbel världsmästare i skotercross. Senast i Skellefteå tog Älvsbysonen VM–silver. Nu står det klart att Emil tillsammans med sin farbror Mats, satsar på EM i rallycross.

- Ska bli riktigt roligt att prova vingarna i rallycross. Jag har följt Mats och vet att sporten kan vara nog så tuff stundtals, men efter mina år i skotercross är det inte hoppen jag funderar på, säger Emil Öhman i ett pressmeddelande.

Emil bil är en Citroën DS3:a från Hansen Motorsport som regerande Europamästaren tog hem titeln med. Det blir Emils nybörjarbil. Trots framgångarna på snöskoter är Emil ödmjuk inför den nya uppgiften. - Bilen är det inget fel på. Det känns bara bra. Sen gäller det för mig att få till det. Även om jag är van vid tuffa tag från snöskoter så är det här en ny miljö som jag måste anpassa mig till, men det ska bli riktigt roligt att köra, säger Emil.

Mats Öhman är sedan länge etablerad i sproten. Han är både Europamästare och svensk mästare i snöskoter. Vinnarskalle utan motstycke. Tilldelades TV Sportens hederspris för sin befriande och modiga inställning att som rullstolsburen och förlamad se möjligheterna att fortsätta göra det han älskar. Köra. Fort. - Det här kan bli spännande, säger Mats. När chansen dök upp med Kenneth Hansens Citroën DS3a tyckte jag det lät som rätt tillfälle att sikta mot EM-serien igen, säger Mats Öhman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa