INVSN

INVSN (Sony)

20 november 2013 09:27

POSTPUNK. Från The Lost Patrol band till Invasionen och nu slutligen INVSN (uttalas fortfarande Invasionen). Det har varit intressant att följa hur det här bandet skuttat mellan genrer utan att det börjat kännas som kappvändande. Hoppen mellan 2010 års "Hela världen brinner", "Saker jag sagt till natten" från 2011 och färska "INVSN" har varit påtagliga men roliga att följa. Från rätt simpel och lättnynnad punkrock på den förstnämnda, till en föraning om framtiden på den andra och slutligen landningen i dagens fullt utblommade postpunk i Joy Divisions anda.

För visst är det väldigt tydligt att Joy Division varit en inspirationskälla för INVSN. Dock inte på ett överdrivet sätt utan mer så att en känner igen sig. Det är exempelvis lätt att nicka igenkännande och gillande till många av de elektriska trumslagen och stötarna som återfinns på de flesta av albumets spår. Och den som inte känner igen melodin i "Västerbotten" från Joy Division/Warsaw-klassikern "Ice age" har knappast lyssnat ordentligt på musik.

INVSN har verkligen hittat rätt med sin postpunk. Detta är sannolikt den bästa skivan som gjorts i Västerbotten år 2013. Perfekt för den kommande vintern.

DENNIS FAHLGREN

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa