Vetlanda till final efter storseger

Vetlanda körde över Rospiggarna och vann semifinalreturen med hela 57-33 - och är klart för SM-final i speedway. Jag är förvånad att vi vann med så mycket, trodde att det skulle bli betydligt tuffare, sade Vetlandas Thomas H Jonasson.

2014-09-16 22:59

Åkmässigt var det Vetlanda från början till slut. Rospiggarna lyckades aldrig ta sig in i matchen, mycket beroende på att det fanns förare som inte alls levererade. Mads Korneliussen och Timo Lahti nollade och Chris Harris tog bara en poäng. Det håller inte i en semifinal. Däremot övertygade Jonas Davidsson stort med 14 poäng.

Men sammantaget var det hemmalaget, som behövde vända ett fyrapoängsunderläge, som övertygade.

- Vi tog med oss andra halvan av matchen uppe i Hallstavik förra veckan och körde vidare på det i kväll. När vi kör som ett lag och alla gör en så bra prestation som i dag så är vi svårslagna, sade nykorade svenske mästaren Thomas H Jonasson som körde ihop 14 poäng.

Vetlanda har ännu inte förlorat någon match hemma den här säsongen. I hemmalaget var det en hög nivå rakt igenom.

- Jag tycker det är otroligt bra att vi vinner en match med så här mycket när vi saknar Tai Woffinden, sade Jonasson.

På onsdagen körs den andra semifinalen, Indianerna-Piraterna. Vetlanda har redan valt att börja finalserien borta, oavsett vilket lag som blir motståndare. Finalerna körs 30 september och 1 oktober.

För Thomas H Jonasson är det först och främst en annan tävling i tankarna just nu.

- Mitt fokus nu ligger helt på GP-challenge i Lonigo, Italien, på lördag. Målet är att bli sämst trea och ta en plats i nästa års VM-serie.

Sedan väntar VM-deltävlingen i Friends Arena nästa lördag där Jonasson har fått frikortet.

Efter det kan han börja fokusera på SM-finalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!