En seger som betyder allt

Notera att denna artikel är från 2016
Lars Marklund var strålande glad efter segern med E-Grey i Skellefteå Trofén i Fällbäcken. Foto: Mikael Marklund

Lars Marklund var rörd till tårar efter sin tredje inteckning som tränare i prestigefyllda Skellefteå Trofén. ”Ett lopp som betyder hemskt mycket för mig”, kommenterar Lars efter segern med E-Grey.

Skellefteå Trofén, lördagens höjdpunkt på Greyhound Park, är ett lopp som ligger Lars Marklund varmt om hjärtat.
E-Grey, född 2014, ville inte vara sämre än sina föräldrar när han slog till med seger i det prestigefyllda loppet i Fällbäcken.

– Jag har vunnit med Trofén med I Am Dunder och Crimdon Medusa tidigare, så det var roligt att komma hem och nypa en tredje seger som tränare, säger Lars Marklund som numera tävlar för Gästrike Hundkapplöpningssällskap.

Lämnade Skellefteå

Efter sju år som aktiv i Skellefteå hundkapp flyttade han till Ludvika under förra hösten.

– Jag trivs bra där och jag har jobbat i Ludvika tidigare, säger Lars Marklund som ursprungligen kommer från Piteå.

Lars var inte helt säker på formen inför lördagens start på Greyhound Park.

– E-Grey har inte känts helt okej på slutet, säger han.

”Med om en incident”

Det var årets första lopp som satte käppar i hjulet för E-Grey.

– Han var med om en incident i startboxen i årets första start och det har suttit i ett tag. Nu har han repat sig bra och vi har tagit det lite lugnare, berättar Lars.

Skellefteå Trofén blev lika dramatisk som man hade kunnat förvänta sig. Efter ett rafflande race vann E-Grey loppet på 30:04 – en riktigt bra segertid över 510 meter.

”Trodde jag aldrig”

Det blev stenhårt i mål och tvåan Joe La Bello kom i mål på 30:06.

– Det trodde jag aldrig och segern betyder hemskt mycket för mig, kommenterar en väldigt nöjd Lars Marklund efter segern som var värd 3 500 kronor.

En hemmaseger

Hemmahundarna räckte inte till i de större loppen på Greyhound Park, men i ett av racen i Skellefteå GP blev det en fullträff för Skellefteå hundkapp. Åsa Nordströms Eddie Medusa var snabbast över 295 meter och vann loppet på 17:61.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen