Örjan Kihlström: ”Propulsion kan vinna vilket lopp som helst i år”

Örjan Kihlström intervjuas efter segern med Propulsion. (Foto: Torbjörn Enmark)

Jättefavoriten Propulsion krossade allt motstånd i årets upplaga av Guldbjörken på Umåker. Efter en resa utvändigt ledaren tryckte sig Propulsion till ledningen i ingången till sista sväng och lämnade sedan fältet med närmare 30 meter.

– Det blev ett lite konstigt lopp då Nahar galopperade i inledningen och Fire To The Rain kanske inte hade sin bästa dag, kommenterade segerkusken Örjan Kihlström.

Propulsion landade på 1.12,7/2140 meter auto i årets första start på svensk mark. Tvåan Fire To The Rain var slagen med många längder och noterade 1.13,7 som tvåa. Vinnaroddset på Propulsion skrevs till 1,19.

Örjan Kihlström sitter ju i en ganska bra sits då han är förstekusk bakom de svenska världsstjärnorna Nuncio och Delicious U.S, – och Örjan verkar hålla Propulsion nästan lika högt.

– Propulsion kan vinna vilket lopp som helst i år om det klaffar med positioner och så, säger Örjan.

En favorit som inte höll på V75 var kallblodskungen Månprinsen A,M.

Fjolårets SM-vinnare Odin Tabac slank igenom från bakspår och forcerades till ledningen efter en bit och fick sedan Månprinsen utvändigt om sig. Det blev sedan ett matchrace där Månprinsen inte lyckades koppla grepp över upploppet. Istället galopperade 1,50-favoriten över mål i slutstriden som tvåa och blev diskvalificerad.

Odin Tabac vann nu i sin årsdebut på 1.22,0a/1640 meter med sin tränare Jörgen Westholm i vagnen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen