Sambucus blev kvar i vinnarhålet

Sambucus P.R klättrade i rygg bakom vinnande Önas Igor under måndagens extra V75-omgång på Bergsåker. Skelleftehästen blev kvar i vinnarhålet som femma på nya rekordet 1.12,4a/1 640 meter.

Leif Eriksson och Sambucus P.R hittade ner i rygg på ledande spelfavoriten Önas Igor i V75-avslutningen på Bergsåker.

Erik Adielsson, som serverade Antonio Tabac ett lopp i dödens, avvaktade en bit ner i andraspår. Sambucus P.R hade fritt att gå ut i andraspår till knappt 700 meter från mål, men Leif valde att sitta kvar i rygg på ledande Önas Igor.

Galopperade efter mål

Jan Hällgrens sexåring fick aldrig se dagens ljus till slut och skar mållinjen som inparkerad i vinnarhålet. Sambucus P.R, som fick med sig 8 500 kronor som femma, galopperade av friskhet efter mållinjen.

I Gösta Bergengrens Minne, V75–5, fick Gabriella Laestanders Premier Kronos ett lopp i tredje par utvändigt. 850 meter från mål satt John Östman kvar i andraspår när Torbjörn Jansson attackerade med Origo Tilly.

Dragen bakåt

Dödenshästen Mind Your Face tröttnade tidigt och Premier Kronos blev dragen bakåt i sista sväng. Premier Kronos kom ner på innerspår över upploppet. Han skar mållinjen på 1.12,8a/2 140 meter och fick med sig 5 500 kronor som sexa.

Håkan Skoglund ledde runt om med 23-oddsaren Order By Keeper som trots en 1.08,4-öppning kunde hålla undan på 1.12,1.

Hanna Olofssons Quattro Lane, som delägs av Mikael Lundmark i Skellefteå, svarade för en mycket tapper insats i ett stayerlopp inom V75-spelet.
Quattro Lane kom fram utvändigt om ledaren, men med 1 700 meter kvar till mål tryckte Claes Sjöström till och övertog ledningen från Importedfrmdetroit.

Quattro Lane gav sig motvilligt, men över upploppet var betrodde Mellby Drake starkare.

– Quattro Lane blir hetsig när han inte får springa i rygg och ödslade lite krafter på det. När han sköter sig så är det en bra häst, säger Claes Sjöström efter andrapriset som var värt 50 000 kronor.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen