Susanne Osterling: ”Är väldigt stort”

Championstriden mellan Janne Norberg och Susanne Osterling fick en rafflande upplösning vid Solängets årsfinal. Janne tvingades sträcka vapen till slut och Susanne tog hem titeln på sin hemmabana.

Susanne Osterling kopplade greppet när hon vann med Perfect Attraction i V4–4, men Janne Norberg kvitterade efter seger med Castanya Am i V5–3.

I det läget stod det 10–10 i matchen om kuskchampionatet, men det var fördel Susanne som hade fler andraplatser.

Blev utkörd

I V5–4 var Janne Norberg tvingad att vinna med Fantom för att ta hem titeln, men han blev utkörd efter att ha orsakat två omstarter.

Det betydde att Susanne Osterling körde hem sitt första championat på Solänget.

– För mig personligen är det väldigt stort att ta hem championatet på hemmaplan. Det har varit mycket prat om det på slutet, men det gick vägen och det känns riktigt skönt, säger Susanne.

Dubbla fjärdepris

Jenny Lindmarks Humbaba och Thomas Viklunds Lövabos Tori tog hand om var sitt fjärdepris under årsfinalen.
Efter ett lopp i kön gick Humbaba en stark sista långsida, men det ebbade ut lite till slut och han fick nöja sig med fjärdepriset.
Efter en invändig resa slutade Lövabos Tori fyra på 1.31,1/1 640 meter.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen