Peter räknade in tre segrar

Hemmakusken Peter Wikström hade på förhand ett flertal hyggliga segerchanser vid söndagens breddlopp på Skelleftetravet. När Peter summerade tävlingsdagen kunde han räkna in en trippelseger.

Han inledde med att vinna från ledningen med Loke Faks, som kontrade ut favoriten Katla Kiro.

– Jag kände mig slagen i sista sväng och redan 800 kvar svor jag för mig själv att jag valde taktiken att köra i ledningen. Jag fick aldrig upp honom på bettet förrän på upploppet, då han fick hästar på båda sidorna och tände om, säger Peter.

Sedan vann Citadelle i sin årsdebut från andra ytter. Peter Wikström anföll 400 kvar och Citadelle plockade enkelt ner ledande favoriten Pretty Perfect.

– Citadelle känns mer rejäl i år och travar också lite bättre. Lage Berglund har gjort ett bra vinterjobb med henne, säger Peter.

Offensiv

Trippeln fullbordades bakom Made At Home. Här var Peter offensiv och forcerade till ledningen från tillägg i ett tidigt skede.

– Made At Home var trevande från start, men som loppet formaterade sig så förstod jag att det var läge att köra till spets då ingen annan i det här loppet ville ha den positionen över lång distans. Sedan fick jag trolla bort ett varv där framme då det gick väldigt sakta en bit.

Peter brände också med två hästar som var väldigt betrodda på V5-spelet.

– Jacko Pojken fungerade inte alls på den här banan. Han kändes annars fin i värmningen tidigare på dagen då underlaget var fastare.

– Tommasi hamnade i dödens och då valde jaga att gå ner i tredje invändigt 900 kvar. Ledaren Sweety Orphan Boy var fantastiskt bra och vi var hur som helst utan chans att utmana den hästen.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 6 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 2 januari 2018

Artiklar från 1 januari 2018

Artiklar från 31 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen