Skafferbest tog första segern hos Karl-Enar Widman

Skellefteås travamatör Karl-Enar Widman hade en trevlig söndag på Skelleftetravet då hans två träningshästar var etta och trea. ”Det skulle vara fler sådana här dagar under ett år”, säger en leende Widman.

Träningshästen Skafferbest köpte Karl-Enar Widman i december från Thomas Bäcklund.

– Vi hade hästarna i samma i stall och Bäcklund sa redan i somras att han skulle sluta med trav. Jag hade första tjing på Skafferbest och man kan säga att jag fick honom för ett kompispris. Det är trots allt en bra häst i grunden, då han hade fem segrar på 24 starter innan han kom till mig, säger Widman.

Trots en kortare galopp i inledningen lyckades Skafferbest komma till ledningen efter 500 meter. Från den positionen höll han hela vägen trots att han blev rejält utmanad över upploppet.

– Jag hade på känn att han skulle göra en bra lopp idag. Han har visat fina fartresurser i de senaste starterna i min regi, men två gånger har han flugit rätt upp 400 kvar och galopperat. Idag var han klart gynnad av att tävla på sommarbana, säger Widman.

I det inledande kallblodsloppet var Karl-Enar Widman mycket nöjd med Lome Jarl, som utmanade favoritduon Loke Faks och Katla Kiro ända in på linjen från open stretch.

– Lome Jarl var jättedålig bara för en vecka sedan, men nu var det som en helt annan häst när han slapp springa på isbrodden. Han hade samma tid som vinnaren och var med på målfotot som trea.

– Jag hoppas på en bra sommar med båda mina hästar. Den här tävlingsdagen lovade gott, säger Widman.

 

Mer från Sport

Artiklar från 23 september 2017

Artiklar från 22 september 2017

Artiklar från 21 september 2017

Artiklar från 19 september 2017

Artiklar från 18 september 2017

Artiklar från 17 september 2017

Artiklar från 15 september 2017

Artiklar från 14 september 2017

Artiklar från 10 september 2017

Artiklar från 8 september 2017

Artiklar från 7 september 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen