Majet Af Djupmyra vann direkt

Peter Wikström, Mats Danielsson och Karina Paavola var nöjda efter Majet Af Djupmyras seger i V5-avslutningen. Foto: Mikael Marklund

Efter bara några veckor i norr slog den tidigare Solvallahästen Majet Af Djupmyra till med seger i sin första start med Skelleftetravet som hemmabana. ”Solvallahästar brukar räcka långt här uppe”, säger Peter Wikström efter sin sjätte årsseger som kusk.

Efter ett år hos Solvallatränaren Torbjörn Jansson flyttade femåriga Majet Af Djupmyra till Karina Paavola och Mats Danielsson i början av april.
Efter några veckor i Nedre Bäck gjorde det femåriga stoet debut för sina nya ägare under lördagens breddloppstävlingar på Skelleftetravet.

”Ledigt där framme”

Körande Peter Wikström bjöd på en offensiv styrning och redan i första sväng kom avancemanget. Majet Af Djupmyra landade utvändigt om ledande Tiffany Font efter 500 meter.

– Jag hade inte så mycket val och det var ledigt där framme. Jag har sett henne göra flera fina lopp på Solvalla och jag hade koll på att det var en lite entaktad häst, säger Peter Wikström.

Majet Af Djupmyra visade fin styrka och kunde plocka ner Tiffany Font med säker marginal över upploppsrakan i V5-5.

– Hon blev lite rullig, men jag kunde sitta tryggt till slut, säger Peter Wikström om Majet Af Djupmyra som vann på 1.15,4a/1 640 meter.

Tryckte sig till spets

Hemmaamatören Lars Fredriksson var också offensiv i V4-avslutningen. Bravo Lita, spelad till 157 för 10, kom fram i dödens och efter ett drygt halvvarv hade Lars tryckt sig till ledningen.

Trots ett tävlingsuppehåll på tre månader visade Bravo Lita ingen ringrost. Ledaren höll ett bra tempo och favoriten Dione K.S kunde inte komma i farlig närhet via open stretch till slut.

Bravo Lita svarade ärligt och vann säkert på 1.15,5a/2 140 meter.

– Det känns bra, säger Lars Fredriksson och fortsätter:

– Hon är duktig den här hästen. Bravo Lita känns bra och jag tror att hon kommer att få en bra sommar.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen