Ingen fler tävlingsdag på vinterbana

Isen rivs. Skelleftetravet har börjat arbeta med att få till en duglig sommarbana till söndagens tävlingar.

Det blev bara en tävlingsdag på vinterbana den här säsongen. Idag rivs isen på Skelleftetravet och nu jobbas för fullt för att få till en duglig sommarbana till söndagens tävlingar.

– Isbanan höll bra vid årspremiären i söndags, men som vädret är nu finns ingen möjlighet att hålla en tävlingsduglig vinterbana en vecka till, säger Henrik Bäckström, verksamhetsansvarig.

Beslutet togs redan på måndagen då man tog bort en del snökanter runt banan. Idag var hyveln på plats och började skrapa bort isen.

I minst två dagar kommer banan att vara stängd för träningskörning.

– Högsta prioritet är att säkerställa tävlingarna på söndag. Vädret kan göra så att vi måste hålla stängt för träningskörning ytterligare någon dag, säger Bäckström.

Till helgen väntas det bli något kallare och Skelleftetravet räknar med att kunna köra söndagens breddlopp på en hård sommarbana.

Vid årspremiären i söndags stördes tävlingarna av flera avbrutna starter. Inför lopp 1 fungerade inte startsystemet och sedan var banan tvungen att skrapas inför varje lopp.

– Vi har ett tidsschema som vi ska hålla på tävlingsdagarna och vi ska se till att finslipa en del deltaljer för att få arrangemanget att flyta så bra som möjligt för alla parter.

– Största tidsförlusten i söndags var annars att ett lopp blev avblåst, då en häst kvävde sig och gick omkull så att kusken ramlade av. Sådana incidenter kan man inte gardera sig emot, säger Bäckström.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen