Katla Kiro i Guldtäcket – igen

Svenskt Kallblodskriterium, Kriteriestoet och Svensk Travsports Guldtäcke. Det är kallbloden som står i fokus när Dannero kör en extra V75-omgång på söndag.

Jerker Bjurmans Marre R.F kvalade in till Kriteriestoets final som fyra i förra söndagens uttagningslopp på Dannero.
Spår tio bakom startbilen är förutsättningarna för Marre R.F i finalloppet, V75–2, där 350 000 kr väntar på vinnaren.

Marre R.F får sällskap på resan av stallkompisen Katla Kiro. Svensk Travsports Guldtäcke för kallblod är ett handicaplopp där hästarna placeras ut på olika volter för att skapa så jämna förutsättningar som möjligt.
Katla Kiro, som är med i Guldtäcket för andra året i rad, startar från 60 meters tillägg i V75–4 där en segercheck på 150 000 kronor väntar på vinnaren.

Jens Erikssons Storspjuver rekordsänkte med 6,6 sekunder i Kriterieuttagningen förra helgen. Från spår sju bakom bilen tävlar treåringen om 600 000 kronor i Svenskt Kallblodskriterium, V75–6.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen