Usain Swing startar på Umåker på fredag

Usain Swing.

Skellefteås travstjärna Usain Swing är tillbaka i startlistorna efter sin långtidsskada. Tränaren Kjell-Ove Eriksson har anmält honom till ett vanligt lopp på Umåker på fredagskvällen.

Det har gått nästan tio månader sedan Usain Swing gjorde sin senaste start. Det var den 21 maj förra året som Ursvikenhästen vann på topptiden 1.10,5 vid V75-omgången i Gävle. En seger som kostade ett högt pris, då Usain Swing blev helt efter loppet.

Det visade sig senare att Usain Swing fått en gaffelbandsskada. I höstas när Usain Swing var på väg mot comeback stoppades han av en ny skada. I samma bakben drabbades han av en fraktur på griffelbenet.

Usain Swing går ut från 20 meters tillägg i sin comeback på fredag och får Jens Eriksson som kusk. Förstapriset i loppet är 20 000 kronor och bland de mer namnkunniga motståndarna kan nämnas Patricia Bishop, Manstone’s Classic, Gimeheaven Sisu och Flip A Coin.

Inför comebacken har Usain Swing gått fyra snabbjobb inne på Skelleftetravet. I det senaste travade han 1.17,5/1640 meter på isbanan.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen