Ny skada – lång konvalescens för Usain Swing

Notera att denna artikel är från 2016
Usain Swing.

Skellefteås travstjärna Usain Swing har drabbats av en ny skada. ”Vid en röntgen upptäcktes en fraktur på griffelbenet”, berättar tränaren Kjell-Ove Eriksson.

Usain Swing gjorde sitt livs lopp när han vann i silverdivisionen på V75 i Gävle den 21 maj på nya rekordet 1.10,5. Men segern kostade ett högt pris, hästen var halt efter loppet och vid en närmare veterinärundersökning kom beskedet att Usain Swing hade en varning på ett gaffelband.

Rehabiliteringen i sommar har gått bra, men efter att Kjell-Ove Eriksson kört ett snabbjobb inne på Skelleftetravet kom ett bakslag.

– Han var tjock i vänster bakben ett par dagar senare. Undersökningen visade en fraktur på griffelbenet och han opererades i Umeå dagen efter, säger Kjell-Ove.

Skadan är på samma bakben där Usain Swing tidigare haft en varning på gaffelbandet.

– Fast skadorna i sig har inte med varandra att göra. Hur den här nya skadan har uppstått vet jag inte, men jag misstänker att han sparkat sig i hagen, säger Kjell-Ove.

Det här betyder att konvalescenstiden blir ännu längre för Usain Swing.

– Jag hade förhoppningen att få ut honom till start innan nyår, men nu blir han borta en bra bit in på nästa år, säger Kjell-Ove.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen