V86: Mellby Dealer bara bäst

Roger Nilssons Mellby Dealer tog andra raka segern i V86 på Bergsåker. Foto: Kanal 75

Norrtravs Roger Nilsson gjorde inget misstag med favoriten Mellby Dealer under onsdagskvällens V86-tävlingar. ”På Bergsåker är han bombsäker”, säger Roger.

Från bakspår fick Mellby Dealer ett smörlopp i andra par utvändigt. När Roger Nilsson satte in attacken var det spel mot ett mål för femåringen som hade allt under kontroll över upploppet.

– Han har aldrig gjort mig besviken. På sista långsidan kändes det jättebra, även om han inte tycker om att springa på löst underlag. Han kändes väldigt stark när vi kom fram till ledande Hot Pride, säger Roger Nilsson om Mellby Dealer som vann på 1.17,7a/2 640 meter (något tung bana).

Rikshästen femma

Efter ett lopp i rygg på ledaren fick stall Skellefteå AIK:s Queen Of Victory med sig 3 800 kronor som femma i V86–5.
Christian Månssons sto öppnade snabbt från innerspåret bakom bilen och körande Ove A Lindqvist släppte ledningen direkt till storfavoriten Garnsey Boko.
Queen Of Victory fick fritt 300 kvar, men kunde inte segerstrida och skar mållinjen som femma på 1.18,3a/2 140 meter.

Snabb avslutning

I V86–3 fick Anders Lundqvist-tränade Tigerfeet Dynamite med sig sista pengen som sexa på 1.16,3a i ett sprinterlopp.
Efter ett lopp i tredje/fjärde par utvändigt följde Tigerfeet Dynamite med i tredjespår på den sista långsidan.
Det blev svårt för köhästarna att ta något när ledande Samantha Y, som tilläts varva på 1.17,0, avslutade sista 500 meterna efter 1.14,3.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen