Sandra Eriksson: ”Var tvungen att släppa hästen för annars hade han tippat över på mig”

Bodenkusken Sandra Eriksson föll ur sulkyn vid tävlingar i Eskilstuna på måndagskvällen. Till Bodentravets hemsida säger Sandra dagen efter att hon är lite mörbultad men att det annars känns ganska bra.

Sandra Eriksson, som till vardags basar på Petter Lundbergs filial på Berga Gård utanför Eskilstuna, fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan.

– Jag hade gjort provstarten med Glenn Cashman och satt på huvudstången, när vi skulle igång igen så reste han sig rätt upp på bakbenen och jag var jättenära att få honom över mig. Allt hände på mikrosekunder och det enda jag tänkte på var att jag inte får tappa honom men jag var tvungen att släppa honom för annars hade han tippat över på mig och jag insåg att det är viktigare att jag tar mig undan från hästen. Glenn Cashman kom då loss och for runt banan några varv tills han blev infångad, säger Sandra till Bodentravets hemsida.

Sandra fick efter röntgen lämna sjukhuset samma kväll. På tisdagen satt hon och väntade på skjuts till stallet för att kunna börja jobba igen.

– Jag har ganska ont i ryggen och uppåt nacken, men annars är det inga problem.

Glenn Cashman kontrollerades av veterinär och han klarade sig tillsynses utan blessyrer.

Sandra Eriksson är uppsatt på två av stallets hästar på Solvalla på onsdag och hoppas kunna köra redan då.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen