Sambucus P.R femma i V75

På grund av dåliga banförhållanden blev lördagens V75-omgång framflyttad flera timmar. Drygt tre timmar senare än planerat fick Skelleftehästen Sambucus P.R kliva ut på tävlingsbanan och det slutade med en femteplats i bronsdivisionens försök.

V75-tävlingarna blev kraftigt försenade i Bollnäs under lördagsaftonen på grund av otjänlig bana. Det beslutades att flytta fram starttiden för V75-spelet till 19.45.

– Banan var hemsk under förmiddagen och hade det varit en vanlig tävlingsdag hade det blivit inställt. Nu när banan frös på och solen försvann, så höll underlaget toppskick. Banan blev kanonfin under kvällen, säger Skelleftetravets Leif Eriksson.

När loppet väl gick iväg fick Sambucus P.R en position i tredje par invändigt, som sedan blev fjärde par invändigt efter 500 meter.

– Det blev som jag hade räknat ut, att vi kunde smita ner invändigt. Det blev körning hela vägen och vi fick lucka till slut, säger Leif.

”Maxutdelning”

Jan Hällgrens sexåring, som fick fritt över upploppet, kunde inte utmana om segern. Sambucus P.R höll farten bra och fick med sig femteplatsen som var värd 9 000 kronor.

– Det kändes i sista sväng som han skulle kunna vara med dem till slut. Om jag inte hade styrt ut honom så hade vi kanske blivit fyra, men det blev nog maxutdelning som det blev, säger Leif Eriksson om Sambucus som kom i mål på nya rekordet 1.14,4a över 2 640 meter.

Hemma till söndagslunchen

I natt åker Leif hem till Skellefteå för att vara på plats när hemmabanan kör sin årspremiär under söndagslunchen. Han kör bland andra Jeppas Picasso som blir betrodd i V4–2.

– Jeppas Picasso vet jag inte så mycket om, men han har varit bra och ska ses med lite chans. Sedan tror jag inte att Stjärnvin Linn är helt utan chans i V5–1, säger Leif Eriksson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 6 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 2 januari 2018

Artiklar från 1 januari 2018

Artiklar från 31 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen