Peter måttade in Juliblixten

Skelleftetravets Peter Wikström vann med Juliblixten på Umåker. Foto: Jeanette Lövgren

Skelleftetravets Juliblixten höll för favorittrycket när han räknade in sin andra årsseger på Umåker under fredagskvällen.

Juliblixten, tränad av Camilla Wiklund Lövbom, serverades ett drömlopp i rygg på ledande Vännfors Prins. Peter Wikström gick ut i andraspår 1 100 meter från mål, men kunde krypa ner i vinnarhålet igen.

Tvåhästarsduell

Juliblixten vreds ut i andraspår i utgången av sista sväng och publiken bjöds på en tvåhästarsduell i V5–3. Vännfors Prins kunde inte svara den sista biten och Juliblixten klev förbi med säker marginal på 1.32,2a/2 140 meter.

– Jag kände mig rätt så säker och kunde styra in han ganska enkelt, utan att göra några drastiska saker över upploppet, säger Peter Wikström.

Tre pallplatser

Mikael Lindqvist fick med sig tre pallplatser från fredagskvällens breddlopp. Han lotsade Vårberg Balder till ett tredjepris i V5–3 som vanns av Juliblixten.

Efter ett lopp i kön spurtade Supersunt i mål som tvåa på nya rekordet 1.17,0a/1 640 meter.
Lindqvist avslutade kvällen med ett andrapris bakom Bellman Rapida som noterade 1.14,6a/1 640 meter efter ett lopp i rygg på ledaren.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen