Jens tror mest på Storvinna

Hemmatränaren Jens Eriksson har det väl förspänt när Skelleftetravet slår upp portarna för en ny säsong på söndag. ”Storvinna är min hetaste segerchans”, säger Jens inför årspremiären.

Storvinna, som kommer från en delad V64-seger i Gävle, hör till förhandsfavoriterna i ett sprinterlopp för kallblod som inleder V4-spelet.

– Storvinna har formen på topp. Hon höll jättebra som tvåa från dödens i Umeå och senast gick hon starkt i Gävle, även om det inte blev lika enkelt som jag trodde med 200 meter kvar till mål, säger Jens.

Spår fyra med endast fem hästar på startvolten är förutsättningarna i V4–1.

– Storvinna tål att gå i spets över 1 600 meter och det är hennes distans. Vi möter bra hästar, men hon ska vara med i striden och jag kommer inte att sitta fast, säger Jens Eriksson.

”Segare från start”

Victory Brodde har ett fint läge med bricka fyra bakom bilen i V4–2.

– Victory Brodde är i fint slag och han svarade för en gedigen insats senast, utan att räcka till i V75. Han har varit lite segare från start på slutet, men jag tror han öppnar bättre på isen. Jag tror på en bra prestation och han ska vara med i striden.

Bakspår över 1 640 meter är förutsättningarna för Jörgen Holmqvists La Chaussette i V4–3.

– Formen är bra men distansen är i kortaste laget för henne, även om hon är duktig på att hålla farten, säger Jens.

”Okomplicerad häst”

I V4-avslutningen sitter Jens Eriksson upp bakom Freedom Band som blir betrodd i sin första start för Jesper R Nilsson.

– Jag har haft henne i 10-12 dagar. Hon har gått några jobb i skogen och det känns som en okomplicerad häst, säger Jesper.

Freedom Band är segerlös efter 30 starter.

– Hon har gått rätt så bra och det känns inte som någon ickevinnare. Hon gick en bra sista långsida senast och det är en häst som ska ha ett rygglopp och gå sista 300 meterna. I ett jämnt och öppet lopp ska hon kunna räcka en bit, säger Jesper R Nilsson.

”Ligger lite lågt”

Jens Eriksson är tillbaka i sulkyn bakom Jan Gustavssons Forsvira i V5–1. De vann tillsammans i årsdebuten på Umåker i januari.

– Forsvira har formen på topp. Hon har ett fint läge men står tufft inne på pengarna, så jag ligger lite lågt, säger Jens.

Från det egna stallet gör Yellow Polka årsdebut i ett P21-lopp med endast fem hästar i V5–2.

– Yellow Polka har varit en besvikelse hittills. Han har tränat bra, men i loppen har han inte tagit ut sig. Jag hoppas på en bättring och vill se att han fungerar först.

”Behöver lopp i kroppen”

Tidigare Timo Nurmos-tränade Flirtin Fancy gör sin första start för sin ägare Christer Larsson i V5-avslutningen.

– Flirtin Fancy kändes jättefin i kvalet i Umeå, men hon blev nerspeedad den sista biten. Hon behöver lopp i kroppen och ska smygas här, säger Jens Eriksson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen