Norberg och Bergh i lyckat samarbete

Jan Norberg och Robert Bergh i samarbete brukar för det mesta bli framgångsrikt. När Umåker värmde upp inför lördagens V75-fest körde Norberg hem en V64-dubbel åt stall Bergh.

Från spår åtta bakom bilen bombade Jan Norberg till ledningen med Bodenägde Angle Of Attack. Efter 1.10,5 första 500 meterna fick favoriten sänka tempot.

När det skulle avgöras lämnade Angle Of Attack motståndet med åtta längder och kom hem på 1.13,8a/2 140 meter.
Jan Norberg och Robert Bergh var inte färdiga där.

”Besvärlig i volt”

I Vincennes stolopp med 100 000 kronor i förstapris levde favoriten Dear Friend upp till förväntningarna. Det blev ingen snabbstart från springspåret, men Jan Norberg tog sats framåt och efter 500 meter hittade han till spets.

– Hon var besvärlig i voltstart och jag valde att ta det lugnt. Jag förstod att vi skulle få ta över ledningen, säger Norberg.

Den färska V75-vinnaren Dear Friend fick styra och ställa i täten. Det slutade med en vattentät triumf på 1.15,0/2 140 meter.

– Hon lunkade bara. Det är fantastiskt att köra åt Robert och för mig handlar det om att inte gör så många misstag, summerar Norberg efter sin V64-dubbel.

Trea från spets

Norberg fick också med sig en tredjeplats med Skelleftehästen Manstone’s Classic. Norberg sände Gabriella Laestanders nioåring till spets i V64-inledningen.
Manstone’s Classic höll ett jämnt tempo, men kunde inte svara över upploppet och slutade trea på 1.14,0a/1 640 meter.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen