Usain Swing i comeback: ”Förvånad om han vinner”

Efter ett tävlingsuppehåll på tio månader gör den trefaldige V75-vinnaren Usain Swing comeback på Umåker i morgon. ”Det känns jättespännande”, säger Kjell-Ove Eriksson.

Under fredagskvällen är Usain Swing tillbaka på tävlingsbanan efter sin långtidsskada som har hållit honom borta från startlistorna sedan V75-segern i Gävle den 21 maj ifjol.

– Det känns jättespännande för mig. Jag har inte den blekaste aning var han står för dagen och tror inte att han kan vara med och slåss om segern redan nu. Då skulle jag bli väldigt förvånad, säger tränaren Kjell-Ove Eriksson.

”Inte mogen ännu”

Usain Swing har fått fyra snabbjobb innanför västen inför comebacken på Umåker.

– Han kändes lite matt i det näst senaste jobbet, men senast gick han 1.17,5/1 600 meter med krafter kvar. Det har sett bra ut, men jag tror inte att han är riktigt mogen ännu. Men man måste ju börja någonstans.

Det milda vädret har ställt till det för många travbanor på slutet och det är osäkert vilket banunderlag det kommer att bjudas på.

– Blir det jättetungt underlag så stryker vi, jag törs inte starta honom om det blir bottenlöst. I prognosen såg det ut som att det skulle bli kallare under kvällen, säger Kjell-Ove Eriksson.

”Får ett bra lopp”

Om allt ser bra ut efter fredagens lopp kan Usain Swings nästa start bli aktuell i början av nästa månad.

– Det viktiga är att han får ett bra lopp och att han får gå till slut.
Jag har sökt lite lopp och det finns ett lopp över 1 640 meter på Bergsåker den 5 april, säger Kjell-Ove Eriksson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen