Dunder om dagens chanser

Robert Dunder är avstängd när Skelleftetravet kör sin årspremiär idag, men Umetränaren selar ut flera intressanta hästar inom V4-spelet. ”Coconut Am borde räcka långt”, säger Dunder om stallets bästa chans.

Oleander Face (V4–2) har två andraplatser som bästa resultat efter fem starter hittills i år. Tränaren Robert Dunder tycker att hästen har en missvisande resultatrad.

– I det senaste loppet blev det bara fel. Han ska gå på rulle i 200 meter, men senast blev det dödens. Gången innan satt han fast och formen är bra, säger Robert Dunder och fortsätter:

– Han har två ägg i raden och kan bli bortglömd, men jag tycker att han ska kunna vara med där framme, säger Dunder om sin häst som körs av Ove A Lindqvist och startar från spår elva bakom bilen.

”Ytterligare lite bättre”

I samma lopp startar Sebastian Sund, som har fått tre lopp i kroppen efter skadeproblem.

– Jag var nöjd med honom senast. Han gjorde ett bra lopp och jag tror att han ska vara ytterligare lite bättre nu. Jag tror att han ska kunna komma tillbaka till den nivå han hade en gång i tiden, säger Robert Dunder.

Sebastian Sund, som startar från bricka fem, kan öppna bakom bilen.

– Han är kvick ut, men det beror på hur mycket det kostar att komma till spets. Det känns som en platschans, säger Robert Dunder om Sebastian Sund som körs av Jan Norberg.

”Inte fäste på isen”

Från innerspåret bakom bilen blir Coconut Am betrodd i V4–3 som avgörs över sprinterdistans. Hon var missgynnad av banan senast, men höll ändå bra som trea från ledningen i ett långlopp.

– Hon fick inte fäste på isen senast, så jag hoppas på en bättre bana i Skellefteå.

Han tror att Coconut Am, som körs av Krister Söderholm, har en bra chans.

– Om kusken vill så tror att Coconut Am tar ledningen. Hon borde räcka långt och det är min bästa chans idag, säger Robert Dunder.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen