Karlsson gör comeback på Umåker

Robert Karlsson har utsetts till verkställande direktör på Umåker. Karlsson återvänder därmed till den bana där han var vd under åren 1995–2002.

Robert Karlsson är civilekonom och har de senaste tio åren har han haft vd-uppdrag inom det privata näringslivet.

Katarina Hampusson, styrelseledamot och ansvarig för rekryteringsgruppen är mycket nöjd med att kunna tillkännage att Robert Karlsson har utsetts till ny vd. Hon säger till Umåkers hemsida:

– Att utveckla dagens travarenor är en komplex verksamhet då kärnverksamheten travtävlingar måste kompletteras med försäljning och affärsmannaskap. Dessutom finns ett antal intresseföreningar att ta hänsyn till då de har en avgörande betydelse för travets utveckling, med andra ord behövs det en ledare med erfarenhet från flera områden, och det har Robert.

Robert Karlsson inledde sin karriär inom travsporten som generalsekreterare för Riksförbundet för Sveriges Travhästägare. han har även varit vd och sportchef på Solvalla.

– Jag brinner för travsporten i allmänhet och Umåker i synnerhet, vilket jag ser som en förutsättning för att lyckas, då detta inte är något vanligt vd-uppdrag. Travsport är helt enkelt fantastiskt roligt, vilket också är anledningen till att jag valde att hoppa på. Både travsporten i stort och Umåker står inför stora utmaningar de närmaste åren. Att aktörerna i vår landsända måste ges goda förutsättningar för överlevnad är en självklarhet, men vi ska inte vara några passiva kravmaskiner, utan istället med hårt arbete visa att vi är värda det vi får, säger Karlsson till Umåkers hemsida och fortsätter:

– Min definitiva ambition är att försöka sätta högre fart på hjulen. I en liten organisation är det helt avgörande att alla bidrar, och det känns bra att veta att jag kommer att ha goda medarbetare. Mitt stora kontaktnät i branschen kommer förhoppningsvis också att vara till nytta. I helgen kör Umåker sin största helg för året och där kommer jag i vanlig ordning att tjänstgöra som löpningsreferent och intervjuare, men redan veckan därpå tuggar vd-arbetet igång successivt. Får väl inleda som jag brukar inleda loppreferaten: ”Vi är igång”.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 7 januari 2018

Artiklar från 6 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 2 januari 2018

Artiklar från 1 januari 2018

Artiklar från 31 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen