Roger fick en seger med sig hem – och varnar för två som kan vinna framöver

Roger Nilsson hade en jobbig hemresa från lördagskvällens V75-tävlingar i Bollnäs. Klockan 06.45 på söndagsmorgonen var han hemma i Arnemark utanför Piteå och då var det bara att förbereda hästarna som skulle till lunchtävlingarna i Skellefteå.

Ibland är det tufft att vara travtränare, men Roger Nilsson är inte den som gnäller.

– Så här är travlivet ibland. Jag fick en timmes sömn i morse, så ikväll när jag kommer hem kommer jag nog att slockna ganska snabbt.

– Det värsta med lördagen var annars att vi åkte hemifrån redan klockan 05.00. När vi sedan kom fram till Bollnäs kom beskedet att tävlingarna skulle skjutas upp flera timmar. I det läget var det inte så lätt att gå någonstans och vila. När man förberedd på att tävla så går man bara och väntar på det.

Sjuk

Roger Nilssons starke fux Beaufort var sjuk under andra halvan av förra säsongen och kunde inte göra sig själv rättvisa.

Men i söndagens årsdebut på Skelleftetravet var han bäst på plan i ett långlopp – trots en tung resa ute i spåren.

– Beaufort hade bara tränat i backe, men han har känts så fin i vinter så när det fanns ett passande lopp över lång distans så valde jag att anmäla trots att han inte gillar vinterbana så bra, säger Roger.

Det blev nu ett mer offensivt upplägg än vad Roger hade tänkt sig. Redan 1500 kvar sökte han sig ut i spåren och följde ryggen på Newman Broline.

– På förhand hade jag tänkt köra snällt och gå sista 700 typ. Men när Newman Broline anföll blev det en bra rygg att följa. Beaufort gjorde en stark insats. Den stora utmaningen i år blir att få honom lite kvickare i benen.

Roger hade också Desuper Filius (tvåa) och Bonito Hornline (sjua) till start i V4-2. Två hästar som han tycker ska passas framöver.

– Desuper Filius är klart gynnad av att det blir högt tempo och så blev det idag. Tyvärr sjabblade han med travet i sista sväng och tappade en längd på vinnaren Highland Q Sister i det läget.

– Bonito Hornline är normalt väldigt startsnabb, men nu fick vi ingen plats från start utan hamnade i plogkanten. Från fjärde invändigt fick han aldrig chansen till slut, men han kändes bra och jag tror att han sitter där snart.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen