Oddsy tog sin tredje årsseger

Skelleftehästen Oddsy rekordsänkte med 2,6 sekunder när hon slog till med sin tredje årsseger på Bodentravet under torsdagskvällen.

Ove Erikssons Oddsy spelades till andrahandsfavorit i ett kallblodslopp utanför V64-kupongen i Boden.
Ove A Lindqvist serverade det femåriga stoet ett lopp i andra/tredje par utvändigt.

Oddsy, som fick kliva på i tredjespår 850 meter från mål, hade tidigt ett övertag på ledande Sonny N.Å.
Örjan Kihlström och Hustvet Lyn kunde krypa ner i rygg på Oddsy genom sista sväng och det blev en tvåhästarsduell över upploppet.
Oddsy svarade bestämt och kunde hålla undan knappt men säkert på nya rekordet 1.30,5/2 160 meter.

”Italiensk seger”

Det klassiska björnspjutet gick till Italien. Giampaolo Minnucci, kusken bakom den tidigare världsstjärnan Varenne, tog hem segern i Björnkampen efter två heatsegrar.

Giampaolo inledde kuskmatchen med seger bakom Sailfish och avslutade med att måtta in Desuper Filius i den sista avdelningen.

– Det gick ganska fort där framme och jag visste att hästen gick hela vägen in i mål. När man vinner är man alltid nöjd, kommenterade Giampaolo Minnucci efter segern med Desuper Filius.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen