Tillfälligt besök

Livsstil & fritid2017-02-18 06:33

Gör så här:

1. Gnid saffran och ett kryddmått salt i en skål för att locka fram extra mycket saffranssmak. Koka upp vatten och grädde. Tillsätt saffranblandningen, buljongtärning och vinäger. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Smält smöret i en vid kastrull. Lägg i fisken. Salta och peppra och ös den med smör någon minut. Stick in en termometer och sätt in fisken i ugnen på 175 grader. Den är klar när den når 53 grader.

3. Låt vila 2 minuter under lock innan den serveras med sås, potatis, ärtor, tomater. Granera med dill eller persilja och citronklyfta.

För 4 personer, 30 minuter 700 g skreifilé 50 g smör salt och vitpeppar Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde 1 kuvert saffran 1 krm salt 1 fiskbuljongtärning 1 msk vitvinsvinäger 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: ris eller kokt potatis ärtor 2-3 tomater 1 citron dill eller bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!