Testkörde formel 1-bil: Bättre än magiskt

Efter sin tredjeplats i Monacos andra formel 2-lopp belönades den svenske racingföraren Gustav Malja med att få testköra en formel 1-bil från Sauber, Marcus Ericssons stall. Nu har drömmen gått i uppfyllelse för den 21-årige svensken.(TT)

Efter sin tredjeplats i Monacos andra formel 2-lopp belönades den svenske racingföraren Gustav Malja med att få testköra en formel 1-bil från Sauber, Marcus Ericssons stall.

Nu har drömmen gått i uppfyllelse för den 21-årige svensken.

– Jag har sagt att det skulle bli magiskt, men nej, det här var ännu bättre. Det känns väldigt, väldigt bra, säger han till Sydsvenskan.

– Jag var häftigt nervös när jag kröp ner första gången för testet. Det var tufft att rulla ut men de känslorna försvann snabbt.

Han fick fyra timmar i bilen – på Hungaroring i Budapest. Malja medger att det var en stor omställning från att köra en formel 2-bil som han annars gör på daglig basis.

– Helt annat grepp och helt annan fart. Många fler knappar att hålla koll på. Men jag har lyckats reda ut allt. Teamet verkar nöjt, säger han till tidningen.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen