Sundling och Westberg sprintmästare

Notera att denna artikel är från 2016

Sundling dominerade damtävlingen redan från tidskvalet, som hon vann med två sekunder. Och i semifinalen såg hon och Evelina Settlin till att skiddrottningen Charlotte Kalla oväntat slogs ut.

I finalen kom Sundling lite efter i starten, men tog ändå en klar seger före överraskningen Maria Nordström, Ulricehamn, och Linn Sömskar, IFK Umeå.

– Helt fantastiskt. Jag kunde verkligen åka fort idag. Jag trodde inte det skulle gå så bra, sade 21-åriga Sundling till SVT.

– I finalen blev jag lite stressad då jag kom efter och det var lite trångt. Men det gick ju till slut, sade den tidigare juniorvärldsmästarinnan som nu tog sitt första SM-guld.

Herrfinalen såg ut att bli en affär mellan IFK Umeås Johan Edin och Teodor Peterson. Men på upploppsrakan dök Westberg upp och vann till slut med en decimeters marginal till tvåan Johan Edin, IFK Mora. Peterson kroknade som femma och bronset gick till Carl Quicklund, Östersund.

– Jag kände att jag hade bra fart och att de andra var trötta. Jag tog meter för meter, det inspirerade, sade Westberg, som aldrig stått på en SM-pall förut.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen