Stjärnglans åt Gustav Nyquist

Gustav Nyquist glänste när Detroit besegrade Stanley Cup-mästarna Los Angeles med 5-2 i nattens NHL-omgång.

2014-11-01 05:23

Nyquist gjorde första målet knappt sex minuter in i första perioden framspelad av svenskkollegorna Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall. Detroit dominerade första perioden med fyra mål på mindre än tio minuter. Nyquist svarade för ytterligare ett, efter en passning av Kronwall.

Detroit har haft svårt att få till mål i power play, men nu lossnade det. Två mål i power play i första perioden och Nyquist stod för båda.

- Det var bra, stort för vårt power play. Det har blivit bättre och bättre och i dag tog vi vara på de två första chanserna, så det var bra, sade Nyquist till nhl.com.

Nyquist, som även noterades för en assist, har därmed gjort sju mål under säsongen. Han utsågs med all rätt till matchens första stjärna.

Även Pavel Datsiuk blev tvåmålsskytt medan Tomas Tatar gjorde ett mål. Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall noterades för två assist var. Los Angeles två mål gjordes av Alec Martinez och Tyler Toffoli.

Svenskarna Mattias Ekholm och Filip Forsberg gjorde varsin målgivande passning när deras Nashville föll mot Calgary med 3-4.