Hampus trivdes på hemmaplan

Satsade. Hampus Holm tryckte på gasen och bjöd publiken på underhållning när Swedish snowboard Series kom på besök. Foto: Carina Kvist.
På pallen. Hemmahoppet Micael Lundmark levererade i Vitbergsbacken. Han slutade trea efter ett bra andraåk i finalen. Foto: Carina Kvist.

Hampus Holm satsade stenhårt när Swedish snowboard Series och Swedish Slopestyle Tour kom på besök på hemmaplan. ”Det var helt grymt”, säger Hampus efter tävlingarna på Vitberget.

Förra säsongen arrangerades Swedish snowboard Series lite på prov i Skellefteå. Det gick så pass bra att årets tredje stopp placerades i Vitbergsbacken.

– Många tyckte att det var ett av de roligaste stoppen ifjol. Ronnie Andersson som lägger ner oerhört mycket tid på det här är en eldsjäl, säger Hampus Holm som tävlar i freeskiing.

Hampus satsade hårt, men efter tävlingarna var han inte helt nöjd med sin egen insats.

– Jag hade hoppats kunna åka bättre, speciellt när man har så många kompisar som är här och tittar, säger Hampus Holm och fortsätter:

– I det första finalåket gled jag av räcket, men det gick bättre i det andra åket.

”Peppar varandra”

Stämningen mellan åkarna är väldigt familjär och det var inga sura miner i backen.

Det känns som att sporten är på uppgång igen. Sven Thorgren, som syns mycket i tv, är en bra ambassadör för sporten.

– Vi peppar varandra och man vill att det ska gå bra för alla, säger Hampus Holm som bland annat siktar på en tävling som avgörs i pudersnö i Hemavan under vårvintern.

Skelleftehoppet Micael Lundmark, som tävlade i OS i Turin 2006, slog i vanlig ordning till med en pallplats.

– Numera tävlar jag bara fem-sex gånger per år. Det sista åket kändes bra och det är jag nöjd med. Jag tog mig över det andra hoppet, men jag hade lite problem att få upp farten, säger Micael efter tredjeplatsen.

Se Micaels fina kvalåk här:

På den tiden Micael var ung hette tävlingen Sverigecupen.

– Swedish snowboard Series är skitbra och det känns som att sporten är på uppgång igen. Sven Thorgren, som syns mycket i tv, är ett stort namn och det behövs en ambassadör för sporten, säger Micael.

Micael Lundmark hyllade parken i Skellefteå.

– Den är helt underbar att åka på och tävlingen är otroligt bra uppstyrd.

När SM avgörs i Skellefteå 2018 är det inte omöjligt att Micael Lundmark finns med i startlistan.

– På hemmaplan måste man ju vara med och köra, säger han.

Spektakulära nummer

Niklas Lundgren var en annan hemmaåkare som bjöd på en hel del spektakulära nummer, men tyvärr ramlade han i finalen.

Arrangören Ronnie Andersson var mycket nöjd när han summerade det tredje stoppet i serien.

– Det blev jättelyckat. Det har pratats mycket om Skelleftestoppet bland åkarna och parken har ett gott rykte, säger Ronnie och fortsätter:

– Åkarna tyckte att tävlingen var proffsigt genomförd och med tanke på hur liten erfarenhet vi har av att arrangera stora tävlingar, så känns det väldigt häftigt.

Se också: Ett av finalåken nedanför:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen