TV: Se exklusiva hyllningsfilmen till Sten och Georg: ”Bilder som aldrig visats i tv”

Notera att denna artikel är från 2017

När produktionsbolaget Power Media i början av 2000-talet var på plats för att arbeta i Skellefteå, så passade de på att följa de hockeytokiga tvillingarna Sten och Georg Wikström. Nu har fotografen Dennis Buhr släppt en hyllningsfilm med exklusiva bilder till minne av de två bröderna. ”Det här är råmaterial och bilder som aldrig visats i tv”, säger han.

Power media var ett Umebaserat produktionsbolag, som filmade åt bland andra Svt, TV4 och Canal Plus (idag Cmore) i början av 2000-talet.

– Vi gjorde mycket hockey, fotboll och trav åt olika kanaler, berättar Dennis Buhr och fortsätter:

– När vi jobbade uppe i Skellefteå så sprang vi runt med våra kameror. Sten och Georg tyckte det var roligt att vi var på plats och var väldigt måna om att de själva skulle få synas. Så hade vi en stund över så vred vi kamerorna mot dem såklart.

Dennis berättar att fotograferna så småningom började planera att klippa ihop en best of Sten och Georg-film av materialet de skaffade sig.

– Vi skrev på vissa band att det fanns material med bröderna, så att vi skulle hitta åt dem senare. Det finns säkert mer material om man börjar leta.

Power media köptes upp av Mediatec, som sedan köptes upp av NEP. När Power medias kontor lades ner i Umeå, så tog delägaren Jan Lindgren vara på bandarkivet. Under julhelgen i fjol åkte han med materialet till Dennis Buhr.

– Han undrade om jag inte kunde göra något av det, säger Dennis Buhr som gjorde slag i saken.

– Det är lite roligt att jag satt i min Modotröja när jag klippte ihop hyllningsfilmen. Och nu när du ringer så sitter jag och ser Modo–Vita hästen. men det spelar ingen roll vilket lag man tillhör, det är fantastiskt att se den kärlek som Sten och Georg hade till laget. De var två helt underbara figurer, säger Dennis Buhr som idag arbetar som inslagsproducent och redigerare för Mitt i naturen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Artiklar från 21 februari 2018

Artiklar från 20 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 13 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen