Aho gjorde sitt första landslagsmål

Petter Emanuelsson assisterade till Sebastian Ahos första landslagsmål i fredagens landskamp mot Vitryssland. Foto: Jessica Gow/TT

Skellefteå AIK:s Sebastian Aho slog till med sitt första mål i Tre Kronor ikväll. Ahos första landslagsmål betydde 3–1 i den första av två träningsmatcher mot Vitryssland som slutade med en 4–1-seger.

Efter två mållösa perioder fick Tre Kronor det att lossna i den tredje perioden. Johan Ryno visade vägen med 1–0-målet innan Vitryssland utjämnade till 1–1.

Med åtta minuter kvar att spela satte Victor Olofsson 2–1-målet. Och sedan gick det väldigt fort – bara elva sekunder senare kom 3–1.

Skellefteå AIK:s back Sebastian Aho följde med upp i anfallet och kunde trycka in pucken efter en snygg passning från Petter Emanuelsson.

Richard Gynge avslutade målskyttet i Grodno när han sköt 4–1 i krysset med fem minuter kvar av matchen.

– Sett över tre perioder så var vi bra. Jag tycker den första var den som var mest jämn. I de andra två hade vi mycket puck i deras zon. Vi har pratat om att bli mer effektiva, och det tyckte jag att vi var i tredje, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Nytt möte i morgon

Sverige möter Vitryssland, som i stort sett har hela sitt VM-lag på plats, igen på lördagen. Det blir sista chansen för de svenska spelarna att imponera på förbundskaptenen Richard Grönborg innan NHL-förstärkningarna börjar ansluta inför Euro Hockey Tour-turneringen Carlson Hockey Games nästa vecka.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen