Aho gjorde sitt första landslagsmål

Petter Emanuelsson assisterade till Sebastian Ahos första landslagsmål i fredagens landskamp mot Vitryssland. Foto: Jessica Gow/TT

Skellefteå AIK:s Sebastian Aho slog till med sitt första mål i Tre Kronor ikväll. Ahos första landslagsmål betydde 3–1 i den första av två träningsmatcher mot Vitryssland som slutade med en 4–1-seger.

Efter två mållösa perioder fick Tre Kronor det att lossna i den tredje perioden. Johan Ryno visade vägen med 1–0-målet innan Vitryssland utjämnade till 1–1.

Med åtta minuter kvar att spela satte Victor Olofsson 2–1-målet. Och sedan gick det väldigt fort – bara elva sekunder senare kom 3–1.

Skellefteå AIK:s back Sebastian Aho följde med upp i anfallet och kunde trycka in pucken efter en snygg passning från Petter Emanuelsson.

Richard Gynge avslutade målskyttet i Grodno när han sköt 4–1 i krysset med fem minuter kvar av matchen.

– Sett över tre perioder så var vi bra. Jag tycker den första var den som var mest jämn. I de andra två hade vi mycket puck i deras zon. Vi har pratat om att bli mer effektiva, och det tyckte jag att vi var i tredje, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Nytt möte i morgon

Sverige möter Vitryssland, som i stort sett har hela sitt VM-lag på plats, igen på lördagen. Det blir sista chansen för de svenska spelarna att imponera på förbundskaptenen Richard Grönborg innan NHL-förstärkningarna börjar ansluta inför Euro Hockey Tour-turneringen Carlson Hockey Games nästa vecka.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen