AIK-trion får fortsatt förtroende i landslaget

Skellefteå AIK:s Niclas Burström, Sebastian Aho och Pär Lindholm får fortsatt förtroende av förbundskapten Rikard Grönborg. AIK-trion är uttagna i Tre Kronors trupp till de dubbla landskamperna mot Vitryssland i Grodno kommande helg.

Inte sedan 1960 har en så ung spelare som Rasmus Dahlin spelat en A-landskamp för Sverige på herrsidan. Nu är Frölundabacken, nyss fyllda 17 år, uttagen i Tre Kronors trupp till de dubbla landskamperna mot Vitryssland.

Yngste någonsin

Dahlin har visat framfötterna inte minst i SM-slutspelet, där han gjorde fem poäng och blev yngste målskytt någonsin. Frölundas lagkapten Joel Lundqvist har samtidigt sagt att det är den största talang som han har spelat med.

Ytterligare tre spelare från Frölunda, som åkte ur SM-slutspelet häromdagen, tar plats i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp: backen Henrik Tömmernes samt forwardarna Victor Olofsson och Carl Grundström.

Gallrats bort

För fyra spelare ser drömmen om spel i ishockey-VM nästa månad ut att vara över; målvakten Joacim Eriksson, backen Erik Gustafsson samt forwardarna Victor Ejdsell och Daniel Brodin har gallrats bort ur truppen.

TT/Norran

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen