Slutspel – då är Holmström i form

AIK har letat efter någon som kan kliva fram bakom förstalinan mot Frölunda. Och i andra matchen kom svaret: Axel Holmström. Med sitt mål och två framspelningar bidrog han till att kvartsfinalserien är kvitterad. ”Alltid kul att bidra”, sa Holmström.

Trots sin unga ålder har Holmström redan hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet och när det är slutspel – då vaknar är han att räkna med.

Holmström har haft en hel del strul sedan hans succéslutspel för två år sedan, då han som 18-åring vann poängligan i slutspelet.

Årets säsong har präglats av problem, med bara ett mål och en assist på 16 matcher. Den här matchen lossnade det rejält.

– Den här säsongen är som den är. Poängen är inte viktiga längre, utan nu är det bara att hjälpa laget.

Hårda tag

Det blev en hel del hårda tag ute på isen och när Frölunda gjorde 1–0 ganska tveksamt, var läget tufft för AIK.

– Klart att man blir upprörd, men det gäller att inte bli skogstokig. Det gäller att samla energi till att göra rätt saker.

Vad betyder segern?

– Klart att det stärker. Sen känner jag att vi backar varandra. Jag vet hela tiden att jag har en lagkamrat vid min sida.

Drömmål

Andreas Wingerli har slitit stenhårt hela säsongen och fick göra ett av den här kvartsfinalseriens finaste mål. Han stänkte in pucken i krysset efter eminent framspel från just Holmström.

– Jag såg att han letade pass och jag bestämde att jag skulle skjuta direkt när pucken kom, sa Wingerli.

Målet innebar 2–1 och att AIK hade vänt matchen i andra perioden. AIK var mållösa i fyra perioder innan det. Något som inte tycktes påverka.

– I första pausen sa vi bara att vi skulle fortsätta att jobba på. Det gjorde vi och då kom målen.

Det hårda tag på isen, vad säger du om det?

– Det är slutspel och då tillåts mer. Vi står upp för varandra, sa den matchvinnande målskytten.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen