Sista månaden för sportchefen att förstärka

Notera att denna artikel är från 2017

Med en dryg månad kvar innan transferfönstret i SHL stänger är forwardssidan klar. Däremot stängs inte dörrarna helt på backsidan: ”Vi får se vad som händer”, säger Mikael Lindgren, sportchef i Skellefteå AIK.

Det har varit en strulig säsong för AIK med svajiga resultat samt flertalet skador och operationer, som medfört att kontinuiteten i truppen uteblivit. Dessutom har Oscar Möller tagit timeout på obestämd tid då hans fru mycket tragiskt drabbats av en hjärntumör.

Trots det börjar läget, sett till AIK:s trupp, sakta men säkert att ljusna. Det känner åtminstone sportchefen:

– Det är mycket mer stabilt nu när Jimmie Ericsson och Pär Lindholm är tillbaka, och då Axel Holmström ska kunna spela snart igen. Dessutom är JVM-spelarna hemma igen. Sen så är även Kyle (Cumiskey) tillbaks i spel samtidigt som Nisse (Burström) inte är så himla långt bort, säger Mikael Lindgren, som berättar att ingen ny spelare kommer värvas på forwardssidan:

– Nej, där har vi 16 spelare, så det ser riktigt bra ut, slår han fast.

Backsidan

Under säsongen har flertalet supportrar efterfrågat nyförvärv på backsidan. AIK:s plan var också att värva en ny back, vilket Lindgren berättade i november:

– Vi kanske måste acceptera att ta en back som bara vill vara här säsongen ut, och det kan ju också vara rätt. Men om man får drömma så hittar vi någon för nästa år också, sa AIK:s sportchef i Norrans Hockeypodd.

Det är mycket mer stabilt nu när Jimmie Ericsson och Pär Lindholm är tillbaka.

Men istället för en back dök Bud Holloway upp på marknaden. AIK slog då till samtidigt som man valde att släppa Emil Pettersson till Växjö Lakers. Dessutom hade Sam Marklund gått i motsatt riktning en vecka tidigare.

”Avvakta lite”

Efter det har det varit tyst kring eventuella nyförvärv, och om det blir något nytt namn i AIK innan transferfönstret i SHL stänger den 15 februari är just nu osäkert.

– Vi får se vad som händer. Kyle har ju spelat två matcher nu och han tycker själv det känns bra, och det är positivt. Han spelade fyra matcher när han kom tillbaka i höstas, så vi får avvakta lite och se hur det går där.

Ingen Petter

En spelare som det surrats en del om den senaste tiden är Petter Granberg, som under måndagen blev nerskickade i AHL igen av Nashville Predators.

Men någon återkomst till AIK under januari är dock inte aktuell, det berättar Lindgren.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen