Ny rekordjakt i Örebro

Notera att denna artikel är från 2016

Efter träningen lämnade AIK hallen för att resa till Örebro. Där kan laget tangera poängrekordet från 2013 – trots fyra matcher mindre spelade. ”Det vore häftigt förstås”, säger Martin Lundberg.

Forwarden är skadad och kommer att följa matchen från TV-soffan hemma i Skellefteå. Lundberg har gjort stor succé den här säsongen och blev nyligen firad för att ha spelat 400 matcher i a-lagströjan.

Lundberg är en av sju spelare som har vunnit serien fyra gånger. Nu kan han bli del i att slå ett klubbrekord när det gäller poäng.

– Det hade jag faktiskt ingen koll på. Men jag kan säga att det är inget jag funderar över. Däremot är det häftigt att ha vunnit serien vid fyra tillfällen. Ett poängrekord kan nog ändå vara häftigt att se tillbaka på, när man sitter i gungstolen, säger Lundberg.

Jagat Frölunda

Till syvende och sist har AIK vunnit serien stort även den här säsongen. Lundberg känner en stor skillnad mot tidigare.

– Vi har ju fått jaga Frölunda ganska hårt den här säsongen. De ledde ju väldigt stort där ett tag.

AIK har tre poäng upp till rekordet, men det som imponerar är att AIK har spelat färre matcher. Nu väntar Örebro – där gamle spelaren Joel Mustonen finns. Han har fler en orsak till att försöka se till att AIK inte vinner.

Vi har ju fått jaga Frölunda ganska hårt den här säsongen.

– Och han brukar alltid vara bra mot oss, säger Lundberg om sin gamla lagkamrat.

Antal vinster

Tränaren Hans Wallson gladdes åt att hans lag vann senast mot Djurgården trots att seriesegern redan är i hamna. När det gäller rekord och att uppnå resultat har Wallson ögon på en annan detalj än poängen.

– Antal trepoängare är något jag verkligen är stolt över, att vi har kunnat vinna så många matcher under ordinarie tid.

Lagkaptenen Jimmie Ericsson är tillbaka i laget och Johan Backlund får fortsatt förtroende i kassen.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen