Nu är 6 001 ett minne blott

Notera att denna artikel är från 2016
Snart sittplatser. Jobbet med att förvandla ena hörnet av västra stå till sittplatser har nu inletts. Jobbet går snabbt – redan under torsdagen kan de nya stolarna vara på plats.

I lördags var det fullsatt, 6 001 personer, i Skellefteå Kraft Arena. Men den tiden är nu förbi. Ombyggnationen inne i hallen har dragit igång, och nu innebär fullsatt något helt annat.

6 001 är en siffra som innebär något alldeles speciellt för hockeyfans i Skellefteå. Det har i många år nämligen inneburit fullsatt i Skellefteå Kraft Arena. Nu är det dock dags att lära sig en ny siffra. Arbetet med att skapa fler sittplatser i vid västra stå har nämligen inletts.

Men vad som egentligen innebär fullsatt i framtiden, det är fortfarande osäkert – även för Skellefteå AIK:s marknadschef Håkan Billing.

– Vi är lite osäkra. Vi kommer att sälja på till matchen mot Luleå, en match som vi vet säljer bra, och sedan får vi se hur många som ryms. Vi vet att det blir 152 ytterligare sittplatser, men hur många ståplatser försvinner? Det har vi ett svar på först efter matchen mot Luleå.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen