Joakim Lindström öppnar för återkomst i AIK

Notera att denna artikel är från 2016

Han är spelaren som alla Skellefteå AIK-supportrar hoppas på. Men någon comeback den här säsongen har aldrig varit på tapeten: "Nej, det har det inte”, slår Joakim Lindström fast.

Säsongen i KHL och i regerande mästarlaget, SKA St. Petersburg, har inte varit någon dans på rosor för Lindström. Totalt har det blivit 19 (6+13) poäng på 43 matcher för 32-åringen.

Dessutom har den före detta storstjärnan i SHL fått sitta på läktarplats stor del av matcherna i januari.

– Det är som det är. Självklart vill jag spela, och spela mycket dessutom. Men vi har ett väldigt strakt lag med oerhört många skickliga spelare. Det är lite så det är här i SKA, säger Jocke Lindström till Norran.

Laget ligger på sjundeplats och är klara för slutspelet när bara tre matcher återstår av grundserien i KHL.

– Hade det varit slutspel idag så hade jag spelat, den känslan har jag fått i alla fall. Det har varit klart att vi skulle rotera väldigt mycket på forwards här på slutet och låta de nya som kom in innan transferfönstret stängde få chansen. Så det är inte bara jag som fått sitta på sidan, säger Jocke.

Undanskymd roll

Däremot har säsongen i St. Petersburg inte blivit det lyft som Lindström hade hoppats på efter ett tungt år i NHL.

Det kommer inte bli någon annan klubb här i KHL.

Det finns också en förklaring till det:

– Jag har fått spela väldigt mycket i tredjekedjan och ofta fått runt tio minuter per match. Vår kedja har dessutom matchats mot motståndarnas bästa där vår uppgift är att hålla tätt. Då är det inte så lätt att producera poäng, säger Jocke och fortsätter:

– Men jag känner mig i väldigt bra form, även fysiskt. Jag försöker göra mitt bästa i varje match av den speltiden jag får.

Offensivt lag

De regerande mästarna har inte riktigt gått att känna igen den här säsongen. Laget har blandat och gett väldigt mycket, och en anledning till det kan, enligt Lindström, ha att göra med att man har för många liknade spelare – offensiva raketer.

– Lite så är det kanske. Men det är också så det ska vara i SKA. Vi har nästa halva ryska landslaget här och det är ett oerhört skickligt lag. Får vi bara ihop det så kan vi gå hela vägen igen.

”Kapabel till”

Den senaste månaden, i samband med att Jockes speltid minskats i SKA och att transferfönstret snart stänger i SHL, har många i Skellefteå haft stora förhoppningar att Lindström ska återvända – redan den här säsongen.

– Men det har aldrig varit på tapeten, säger Jocke och fortsätter:

– SKA har sagt till mig att de vet vad jag är kapabel till. Och som jag sa förut så tror jag att jag kommer få spela i slutspelet.

Hur ser du på nästa säsong?

– Jag har inte funderat så mycket på det än. Men det jag kan säga är att det bara finns två alternativt, antingen blir jag kvar här i St. Petersburg eller så blir det Skellefteå AIK. Det kommer inte bli någon annan klubb här i KHL, säger Jocke, som berättar att det till viss del har att göra med familjen:

– Visst skulle vi kunna göra om allt igen, men det är en väldigt stor process när man har två barn. Man måste hitta ny skola och allt sånt, och det känns inte värt det. Men jag ska spela klart den här säsongen och sedan får vi se vad det blir.

Skavank

Sist men inte minst så får vi inte se Lindström i Tre Kronor nästa veckan. Däremot handlar det inte om att St. Petersburg inte ville släppa sin svenske forward.

– Nej, jag hade fått spela om jag kunnat. Men jag har en skavank som jag behöver ta hand om inför slutspelet här i KHL.

Hur ser du på VM senare i vår?

– Vi får väl se hur jag presterar i slutspelet här och om jag blir uttagen. Det tar vi då, avslutar Lindström.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen