Kyle Cumiskey lämnar Skellefteå AIK

Bittert slut för Kyle Cumiskey, vars fysiska status stoppar honom för en fortsättning i Skellefteå. Foto: Emil Langvad / TT

En skadefylld säsong har fått sitt slut. Kyle Cumiskey och Skellefteå AIK går skilda vägar.

Han värvades inför säsongen som en av de potentiellt största stjärnorna i SHL. Men ända sedan Kyle Cumiskey anlände till Skellefteå i augusti har tiden i Västerbotten mer handlat om skaderehabilitering än ishockey.

Totalt har det bara blivit tolv matcher den här säsongen – matcher som den offensive backen inte heller kunnat gå för fullt i. I och med det har klubben, i samråd med Cumiskey, nu valt att gå skilda vägar.

– Kyles tidigare operationer gör att hållbarheten över match och över säsongen tyvärr inte räcker till. Kyle och vi i det medicinska teamet har gjort allt i vår makt för att få det att fungera, men det gör tyvärr inte det, säger läkaren Karin Rundblad till AIK:s hemsida.

Läs också: Lindgren om situationen: ”Ska vrida och vända på varje sten”

Med tanke på hur säsongen utvecklat sig för Cumiskey så kommer detta givetvis inte som en jättechock för Skellefteå AIK. Samtidigt är det ett tungt slag för klubben då en frisk Cumiskey är en av SHL:s allra bästa och skickligaste backar.

– Kyle är en exceptionellt duktig hockeyspelare som vi gärna haft kvar i truppen, men han kommer inte att kunna spela mer den här säsongen och därför väljer vi att avsluta kontraktet redan nu, meddelar sportchefen Mikael Lindgren via AIK:s hemsida.

Om AIK kommer att plocka in en ersättare återstår att se. Transferfönstret i SHL stänger den 15 februari, det vill säga nästa onsdag.

Norran söker läkare Karin Rundblad och sportchef Mikael Lindgren för en kommentar.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen