Talangen har skrivit på ett långt kontrakt

Notera att denna artikel är från 2016

Andreas Wingerli har fått lite av sitt genombrott den här säsongen. Och belöningen har nu kommit. Skellefteå AIK har skrivit fast Lyckseletalangen för resten av den här säsongen och därefter ytterligare två säsonger framåt. ”Känns jättekul”, säger Wingerli.

Den stora talangen fick debutera i SHL redan under förra säsongen. Hittills i år har det blivit 21 matcher i a-laget för den spelskickliga forwarden.

– Jag har haft tur och sluppit skador. Så jag har kunnat köra på och det har fungerat bra.

Wingerli finns just nu i J20-laget, där han har haft stora framgångar den här säsongen. Totalt har Wingerli noterats för 28 poäng på 21 matcher. Ett poängsnitt som imponerar stort. Han har parallellt spelat med a-laget. Där har han inte haft samma offensiva roll, men har ändå fått prova på spel i boxplay. Flera gånger tillsammans med AIK:s andra stortalang, Sebastian Ohlsson.

– Det är alltid kul att få chansen och ju mer speltid man kan få desto bättre, säger Wingerli.

Långt kvar

AIK har alltid haft bra representation i JVM de senaste åren och Wingerli är med all säkerhet en kandidat till det prestigefyllda mästerskapet som börjar i slutet av året. Men Wingerli, som ännu inte har spelat några landskamper, vill inte spekulera något.

– Det är faktiskt inget jag har några tankar på. Det är så långt borta också. Jag vill fokusera på det som är här och nu, säger Wingerli som tar studenten från byggprogrammet senare i år.

Det är faktiskt inget jag har några tankar på.

Han är den tredje spelaren från Lycksele SK, som skriver på ett SHL-kontrakt för Skellefteå AIK.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen