Oliver Lindgren till Helsingborgs HC

Inför den gångna säsongen bytte han Björklöven mot Skellefteå AIK. Till hösten spelar Oliver Lindgren i Helsingborgs HC i division I.

20-årige Lindgren spelade i vintras 33 matcher med Skellefteå AIK:s J20 och gjorde totalt tio poäng, fördelade på tre mål och sju assist. Säsongen 15/16 gjorde han 33 poäng (14+19) på 26 matcher i Björklövens J20-lag och fick också chansen i fyra matcher med Lövens A-lag i allsvenskan där det dock inte blev någon poäng.

Helsingborgs tränare Tim Brithén beskriver på klubbens hemsida Oliver Lindgren som en ”late bloomer med mycket hockey i sig”.

– Han är utvecklingsbar och kommer att få en tydlig roll i vårt lagbygge. Han är helt i linje med den typen av spelare vi söker, säger Brithén.

23-årige målvakten Arvid Stenmark, som har Skellefteå AIK som moderförening, har vaktat målet i Helsingborg sedan säsongen 15/16.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen