Exklusivt: Jimmie Ericsson uttalar sig för första gången efter säsongsslutet – berättar om framtiden

Jimmie Ericsson. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Det har gått drygt två veckor efter AIK:s tunga förlust i Scandinavium mot Frölunda. AIK föll utan sin lagkapten Jimmie Ericsson, som var avstängd. Nu berättar Jimmie om framtiden. ”Nu gäller det att få ordning på knäna”, säger han till Norran.

Jimmie Ericsson fick inte vara med laget, en del som ingår i avstängningen, när laget spelade sjunde och avgörande kvartsfinalmatchen i Göteborg, mot Frölunda.

Ericsson blev avstängd efter en så kallad slewfoot.

Vad anser du om avstängningen?

– Jag tycker inte att det är en avstängning. Det är kamp och jag försöker ta mig in på mål. Så kommer backen, han har ingen klubba och tar tag i min klubba. Jag går all in i närkampen, men det är inte en slewfoot.

AIK föll i två raka sudden death och klubben föll i sin första sjundematch.

– Jäkligt surt. Vi är två jämna lag och det var hugget som stucket. Jag tippade ju 4–2 och det var ju otroligt nära. Surt att vara avstängd också.

Lagkaptenen Ericssons kontrakt går ut den här säsongen.

37-åringens hockeyframtid är obestämd av många orsaker.

– Jag har dåliga knän och jag måste rehabba. Just nu går det inte att spela hockey, men det är det jag vill allra helst. Det är det som är det roligaste som finns, säger Ericsson och fortsätter:

– AIK känner till det här och mina knän måste bli bättre innan vi sätter oss ned och pratar.

Hur ser det ut tidsmässigt innan du kan ta beslut?

– Det kan ta lite tid, jag räknar inte med att det blir några besked om något inom två månader, säger lagkapten och fyller även i en annan del som är viktig:

– AIK har full koll på det här och de kan samtidigt inte gå runt och vänta på mig. De kommer att göra vad de kan för att bygga klart laget så får vi se då, längre fram, hur det ser ut. Så det är oklart och kommer att vara det ett tag till.

Hur ser närmaste framtiden ut för dig?

– Jag kommer att ta det ganska lugnt. Sedan om någon vecka kommer jag att börja träna.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen